Οι εκδηλώσεις ανάδειξης της τοπικής παράδοσης, της ιστορίας της τέχνης του πολιτισμού συνεχίζονται με επιτυχία στο Ίνι από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΙΝΑΤΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Ηρακλείου.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Ινίου θα γίνει παρουσίαση-αναδημιουργία εικαστικών έργων μαθητών και υφαντριών με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση-εσπερίδα θα μιλήσει με θέμα «Αει-Ένωσις.Μαρτύρων και ηρώων δρόμοι» ο δρ. κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Γ. Ανδρουλιδάκης.

Η εσπερίδα θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Κρήτη η Ένωση με την Ελλάδα» ένα ιστορικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης και το Ίδρυμα Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το αρχείο της ΕΡΤ /ΕΡΑ Ηρακλείου.

Οι παραβρισκόμενοι στην εσπερίδα θα μπορούν παράλληλα στο λαογραφικό μουσείο Ινίου να θαυμάσουν παλιά εκθέματα αλλά και την φιλοξενούμενη έκθεση σύγχρονων έργων της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.