Επί ώρες πάλευαν με τα κύματα του Αιγαίου τρία ανήλικα αγοράκια από την Τουρκία, που παρασύρθηκαν με τη βάρκα τους όταν ξανοίχτηκαν από τα παράλια της γειτονικής χώρας!

Οι σύγχρονοι «Τομ Σόγερ» στάθηκαν τυχεροί, καθώς εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές στα ανοιχτά της Λέσβου και οργανώθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

 

Τα τρία παιδιά -δύο 16χρονα και ένα 13χρονο- είχαν ανεβεί πάνω σε μία βάρκα, που όμως έμεινε ακυβέρνητη και παρασύρθηκαν από τα κύματα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πνιγούν ή να παγώσουν από κρύο!

 Χάρη στην οργανωμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας, όμως, μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ταλαιπωρημένα, με συμπτώματα υποθερμίας και πολύ φοβισμένα από την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν!

 Το υπουργείο Εξωτερικών που ενημερώθηκε αμέσως, ξεκίνησε τις απαραίτητες διπλωματικές διαδικασίες για να ενημερωθούν οι τουρκικές αρχές, αλλά και οι γονείς τους που θα κληθούν στη Λέσβο για να τα παραλάβουν.

 

*** Αλλά και στην Ικαρία, δύο 14χρονοι μικροί εξερευνητές έζησαν πολύωρη περιπέτεια που, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος! Οι δυο φίλοι, που είχαν πάει με τους δικούς τους στο νησί για να περάσουν το Πάσχα, ξεκίνησαν για να εξερευνήσουν το

φαράγγι της Χάλαρης αλλά τους πρόλαβε το σκοτάδι και χάθηκαν χωρίς να μπορούν να βρουν το δρόμο της επιστροφής.

Για καλή τους τύχη, είχαν ενημερώσει προς τα πού θα πήγαιναν κι έτσι τους εντόπισαν εύκολα οι άνδρες της Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν όταν οι γονείς τους είδαν ότι τα δυο παιδιά αργούσαν επικίνδυνα να επιστρέψουν.

 Χρειάστηκε, όμως, επιχείρηση με σχοινιά για να τους απεγκλωβίσουν από το φαράγγι σώους και αβλαβείς.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook