Το ρωσικό αντιτορπιλικό Σμετλίβι, διέσχισε σήμερα το πρωί τα στενά του Βοσπόρου και κατευθύνεται προς την ανατολική Μεσόγειο, κοντά δηλαδή στις συριακές ακτές, όπου ήδη βρίσκονται αρκετά ρωσικά πολεμικά πλοία, από τη στιγμή που ξέσπασε το διπλωματικό θρίλερ με το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία.

Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, σημειώνοντας πως το αντιτορπιλικό πέρασε τα στενά του Βοσπόρου υπό τη συνοδεία πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως το αντιτορπιλικό που ανήκει στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας αρχικά αναμενόταν να μεταβεί στο Πράσινο Ακρωτήρι, ωστόσο άλλαξε κατεύθυνση προς την ανατολική Μεσόγειο.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έστειλε αρκετές ακόμη φρεγάτες στην περιοχή.

Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία —το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου SSV-201 Πριαζόβιε και τα μεγάλα αποβατικά Μινσκ και Νόβατσερκασκ είχαν ήδη διασχίσει τον Βόσπορο στις 5 Σεπτεμβρίου με προορισμό αυτή την περιοχή της Μεσογείου.

Ρωσική στρατιωτική πηγή είχε υπογραμμίσει την περασμένη εβδομάδα ότι η ενίσχυση της ναυτικής αυτής δύναμης αυτής θα επιτρέψει στη Ρωσία να «είναι σε θέση να αντιδράσει» ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, ενώ η προοπτική της αμερικανικής επίθεσης προκαλεί την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Ο Σεργκέι Ιβανόφ, προσωπάρχης του Κρεμλίνου και στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και πρώην υπουργός Άμυνας, είχε διευκρινίσει ωστόσο ότι η πρώτη αποστολή των πλοίων αυτών ήταν να παραλάβουν πολλούς ρώσους πολίτες που ζουν στη Συρία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook