Με περιουσία που εκτιμάται στα 72 δισ. ευρώ ο συνιδρτής της εταιρείας λογισμικού Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους των ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Γκέιτς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αυτής εδώ και 20 χρόνια. Τον περασμένο Μάιο μάλιστα ο 57χρονος Γκέιτς έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Η περιουσία του συνιδρυτή της Μicrosoft σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται αυξημένη κατά έξι δισ. δολάρια.

Η πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας έχει ως εξής:

Μπιλ Γκέιτς 72 δισ.
Γουόρεν Μπάφετ 58,5 δισ.
Λάρι Ελισον με 41 δισ.
Τασρλς Κόουκ με 36 δισ.
Ντέιβιντ Κόουκ με 36 δισ. δολάρια
Κρίστιν Γουόλτον με 35,4 δισ.
Τζιμ Γουόλτον με 33,8 δισ.
Αλισον Γουόλτον με 33,5 δισ.
Ρόμπσον Γουόλτον με 33,3 δισ.
Μάικλ Μπλούμπεργκ με 31 δισ.

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί συγκεντρώνουν από κοινού περιουσία ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων —από 1,7 τρισ. πέρσι— ποσό που συνιστά απόλυτο ρεκόρ. Η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων τους οφείλεται στην άνοδο του χρηματιστηρίου και στην κινητικότητα στην αγορά ακινήτων.

Συνολικά 314 πολυεκατομμυριούχοι είδαν φέτος να αυξάνονται οι περιουσίες τους, 30 είναι φτωχότεροι σε σχέση με το 2012 ενώ μόνο 22 δεν είδαν καμία αλλαγή στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 48 γυναίκες και, για πρώτη φορά, στην 327η θέση, μια διαφυλική, η Τζένιφερ Πρίτσκερ, η κληρονόμος των ξενοδοχείων Hyatt που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως αντισυνταγματάρχης Τζέιμς Πρίτσκερ.

Οι 273 δισεκατομμυριούχοι είναι αυτοδημιούργητοι, 71 κληρονόμησαν την περιουσία τους και οι 56 κληρονόμησαν ένα μέρος και συνέχισαν να την αυξάνουν.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook