Το πολυσυζητημένο βιβλίο της, «My Greek Drama» – «Γιάννα» στην ελληνική του έκδοση – παρουσίασε στη γενέτειρά της, στο Ηράκλειο, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς.
Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που βρίσκεται στην Κρήτη και το Ηράκλειο για την παρουσίαση του βιβλίου της, το οποίο όπως σημείωσε ξεκινά με αναφορές στο νησί που τόσο αγαπά.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Λύκειο Ελληνίδων σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, την εταιρεία «Αλτσχάιμερ» και την «Ομάδα Συνεργασίας Ελληνικού Οδηγισμού» , η κ. Αγγελοπούλου εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό κουστούμι και είχε στο πλάι της τον συζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
\"\"
«Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου ως Κρητικιά», είπε κατά την ομιλία της και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων. «Σημασία δεν έχουν τα χρήματα και οι τίτλοι αλλά οι σχέσεις με τους ανθρώπους», υπογράμμισε, ενώ αναπόλησε την περίοδο που εργαζόταν στο Ατλαντίς για το χαρτζιλίκι της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Το μάθημα, δυστυχώς, ξεχάστηκε. Όχι από τους πολίτες όμως. Ό,τι έκανα το έκανα για να μάθουν έξω ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της ομαδικότητας, της επιτυχίας. Καμία άλλη χώρα», τόνισε, δεν ανέλαβε τους Ολυμπιακούς και τους υλοποίησε αντί για 7 σε 4 χρόνια».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική. «Το έχω πει με κόκκινα φωτεινά γράμματα, ότι δεν θα ασχοληθώ με την ενεργό πολιτική» ήταν η απάντησή της.
\"\"
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, για το βιβλίο μίλησε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου Ρίτσα Καλογεροπούλου και ακολούθησε η ομιλία της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Μετά την παρουσίαση η συγγραφέας βραβεύθηκε και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, δήμαρχοι απ΄ όλη την Κρήτη, οι τοπικές αρχές και πολλοί Ηρακλειώτες.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook