Επιβεβαιώθηκε και από την Διεύθυνση Δασών Χανίων, η καταγγελία για καταστροφή μεγάλης δασικής έκτασης και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή (Natura 2000) προκειμένου να διανοιχθεί δρόμος που να συνδέει το ακρωτήριο Κριός της Παλαιόχωρας με το Ελαφονήσι .
Την καταστροφή που αποκάλυψε το Flashnews.gr (δείτε εδώ), διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, κλιμάκιο του Δασαρχείου Χανίων που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, καθώς σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει και στην υπηρεσία.
Όπως είπε στο Flashnews.gr, o Τμηματάρχης Προστασίας και Διατήρησης Δασών, κ.Γιάννης Φωτάκης, εντοπίστηκε ο δρόμος και σε πρώτο στάδιο θα κληθούν οι αρμόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης για να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την υπόθεση.

\"\"

«Ο παράνομος δρόμος που ανοίχτηκε σε δασική έκταση, θα «ζευγαρωθεί» και θα δενδροφυτευθεί, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει» είπε ο κ.Φωτάκης.
ο «δρόμος» αρχίζει από την περιοχή Αμουτσερά, συνεχίζει στην περιοχή Κτιστά, περνά από την περιοχή Γαιδάρου Ζάλο, στρίβει προς ανατολάς και στα 500 μέτρα σταματά. 
Όμως υπάρχει και ένα άλλο τμήμα το οποίο ξεκινά από τον παλιό δρόμο Σκλαβοπούλα – Ελαφονήσι από τη θέση Σταυρός, περνά από την περιοχή Ξερολίμνες και φθάνει έως την περιοχή Άμπελα.
Όπως φαίνεται σκοπός εκείνων που διάνοιξαν τον δρόμο είναι να ενωθούν τα δύο τμήματα.
Να σημειωθεί πως πριν από δύο περίπου χρόνια, είχε γίνει πάλι μια απόπειρα διάνοιξης παράνομου δρόμου στην ίδια δασική περιοχή, η οποία είχε σταματήσει από το Δασαρχείο Χανίων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook