Τη διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αστυνομία εκτελεί με αφοσίωση το καθήκον της που είναι η προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ελευθερίας των πολιτών έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
Τόνισε επίσης ότι η πλειονότητα των ανδρών και των γυναικών της ΕΛΑΣ είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο καθήκον τους και κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση υπό δυσχερέστατες συνθήκες, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα παραμείνει καμία σκιά στη δραστηριότητά τους».
Ερωτηθείς σχετικά με τις «καρατομήσεις» αξιωματικών της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε ότι αυτό που έγινε δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ούτε παραδοχή, ούτε υπόδειξη ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν σχέση με τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής, και παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας.

Οι δηλώσεις του Ν. Δένδια

Νωρίτερα στη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η εντολή που έχει από τον Πρωθυπουργό είναι ότι «τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».
Εξήρε επίσης τη δουλειά του προσωπικού της Αστυνομίας που όπως είπε, «δίνει τα πάντα για τους έλληνες πολίτες» με «χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του».
«Κάνουν ό,τι μπορούν και από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα. Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή ο,τιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας αναγνώρισε ότι είναι «πολύ σημαντικό και σεβαστό το έργο» των ενστόλων, σημειώνοντας ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε με τη σειρά του ότι θα καλέσει την αστυνομικό την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, όπως είπε, είναι καλό να προβάλουμε παραδείγματα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook