Μπορεί να απομένει μία ακόμη αγωνιστική για να ολοκληρωθεί το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, αλλά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση στη βαθμολογία. 

Μία θέση που μόνιμα κατακτά τα τελευταία χρόνια. 

Το πρωτάθλημα αυτό θεωρείται η σημαντικότερη διασυλλογική νεανική διοργάνωση της Ομοσπονδίας, και η κάθε ομάδα αγωνίζεται με εξαμελή σύνθεση στην οποία πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζεται ένας παίκτης κάτω των 16 -14-12-10 ετών. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο κοριτσιών κάτω των 16 και κάτω των 12 ετών.

Το εντυπωσιακό αυτής της χρονιάς είναι ότι η ΣΑΧ κέρδισε όλους τους αντιπάλους της με μεγάλα σκορ δείχνοντας βέβαια τη ποιοτική διαφορά που έχει εξασφαλίσει σε επίπεδο Κρήτης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους παίκτες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα δίνοντας τους έτσι αγωνιστικές ευκαιρίες και δείχνοντας το πλούσιο σκακιστικό υπόβαθρο που έχει. 

Για να πάρει αυτή τη θέση η ΣΑΧ κέρδισε την ομάδα του ΣΚΟΡ με 5-1 τον ΣΚΟΡΙ με 6-0 τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ με 5-1 και την ομάδα του ΟΤΕ ΜΕ 4,5 -1,5. 

Η ομάδα της ΣΑΧ θα αντιμετωπίσει τώρα σε αγώνα μπαράζ την πρωταθλήτρια Ανατ. Κρήτης για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Καβάλα.

Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Ναούμ Σπύρος, Παπαδόπουλος Αργύρης, Πετράκης Στέλιος, Γεωργακόπουλος Νίκος, Μαρκάκη Σοφία, Βοζινάκη Ανθή, Πατρελάκης Ευάγγελος, Μαρινάκης Χρήστος και Παπαδημητράκης Γιώργος.

Θέση

Σύλλογοι

βαθμοί

Πόντοι

1

ΣΑΧ

8

20,5

2-4

ΟΤΕ

5

15,5

2-4

ΚΥΔΩΝ

5

15,5

2-4

ΟΑΧ

5

15,5

5

ΟΦΣΧ

5

12

6

ΚΑΙΣΣΑ

4

11,5

7

ΣΚΟΡ

4

9,5

8

ΚΙΣΑΜΟΣ

2

5

9

ΣΚΟΡΙ

2

3,5