Πέντε άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα οποία φέρεται να επικοινώνησε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, λίγη ώρα πριν από τη μοιραία επίθεση και θα κληθούν από τον εισαγγελέα για να καταθέσουν, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις των εκπροσώπων των κομμάτων στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα στον αντιεισαγγελέα κ. Βουρλιώτη, κατέθεσαν η Σοφία Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι.

Ο κύκλος των υποθέσεων που θα εξετάσει ο εισαγγελέας, για να κρίνει εάν συντελείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, θα διευρυνθεί λόγω συμπληρωματικής παραγγελίας της αντιεισαγγελέα του Αρείoυ Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας να αποστείλουν σχετικές δικογραφίες, ενώ νέα στοιχεία έχουν σταλεί και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η δικογραφία της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. 

Από ολες αυτές τις δικογραφίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητηθούν κοινά στοιχεία, (πχ. κοινά πρόσωπα σε πολλές δικογραφίες) προκειμένου να συσχετιστούν και να εξεταστεί έτσι εάν προκύπτει ο εγκληματικός χαρακτήρας της οργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει δυνατότητα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και από άλλες δικογραφίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το πρωί καταθέτουν δημοσιογράφοι του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου, γιατροί που έχουν στο παρελθόν γνωματεύσει έπειτα από επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν και αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν δεχθεί επιθέσεις από μέλη της Χ.Α. 

newpost.gr