Το εγκάθειρκτο μέλος του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot Νάντια Τολοκανίκοβα διέκοψε σήμερα την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από τις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των φυλακών και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η Τολοκανίκοβα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αφότου ξεκίνησε πάλι να τρέφεται στις 11:00 (10.00, ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε στέλεχος της υπηρεσίας ρωσικών φυλακών.

Η Τολοκανίκοβα ξεκίνησε προ οκταημέρου την απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής της και τις απειλές για τη ζωή της που δέχθηκε μετά τα σχετικά παράπονά της στη διεύθυνση των φυλακών.

Ο δικηγόρος και αντιφρονών Ιλίγια Παναμαριόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τη φυλακισμένη μουσικό στο στρατόπεδο εργασίας στην περιοχή της Μαρντόβια, δήλωσε αργότερα πως η Τολοκανίκοβα τερμάτισε την απεργία πείνας για λόγους υγείας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο συνήγορος του πολίτη για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βλαντίμιρ Λούκιν πρόσθεσε πως οι αρχές είχαν υποσχεθεί στην Ταλακανίκοβα ότι θα μεταφερόταν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι οργανώσεις κοινωνικών δικαιωμάτων ζήτησαν να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της Τολοκανίκοβα και να απελευθερωθεί άμεσα η ίδια και το έτερο εγκάθειρκτο μέλος των Pussy Riot Μαρίγια Αλιόχινα.

newpost.gr