Στην καταγγελία ότι τόσο το τηλέφωνο του ίδιου όσο και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Real News, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε μιλώντας στην ΚΟ: «Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου όσο και των βουλευτών μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε ότι τα τηλέφωνα των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος καλεί τον κ. Τσίπρα «είτε να διαψεύσει ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό ισχυρισμό, είτε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει -και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων- ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!

» Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

» Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».

in.gr