Δεν έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και μάλιστα έντονα, αρκετοί επιβάτες (που επικοινώνησαν μαζί μας ) της αεροπορικής εταιρίας SKY EXPRESS οι οποίοι πετούν με το νοικιασμένο αεροσκάφος της τύπου ΑΤR 42  (που έχει εντάξει από το Σεπτέμβριο στο στόλο της) επειδή οι πιλότοι και μέρος του πληρώματος επιβατών δεν είναι Έλληνες, αλλά από χώρες του Ανατολικού μπλόκ, αν κατάλαβαν καλά, μιας και εξηγήσεις περαιτέρω δεν τους δόθηκαν on Board.
(Σε προσπάθεια μας να δώσουμε την επίσημη θέση της εταιρίας για το θέμα δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας μαζί της.)
Θα πρέπει όμως να γνωρίζει το επιβατικό κοινό ότι δεν είναι καλοί πιλότοι και αεροσυνοδοί μόνο οι πατριώτες και πατριώτισσες μας.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το ίδιο ακριβώς θέμα έχει προκύψει πολλές φορές και με την AEGEAN AIRLINES που επίσης έχει πλήθος ξένων χειριστών στα αεροσκάφη της ,από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο λόγο αυξημένων πτητικών αναγκών.
Και εδώ που τα λέμε το να μπαίνεις από το Ηράκλειο να πετάξεις σε οποιοδήποτε Ελληνικό προορισμό και να συναντάς ξένα πληρώματα μπορεί να σου \’ρχεται κάπως… ωστόσο από ένα σημείο και μετά ίσως γινόμαστε υπερβολικοί.
Το μόνο που έχουμε εμείς να σχολιάσουμε,καλοπροαίρετα, με αφορμή το ερέθισμα που μας δόθηκε, είναι ότι σίγουρα υπάρχουν πολλά Ελληνόπουλα άξια στελέχη ( ιπτάμενοι – ες) και είναι κρίμα να μην συμβάλουν στην απορρόφηση τους οι Ελληνικές εταιρίες,και να προτιμούν ξένους για θέσεις εργασίας σε μια περίοδο που η χώρα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ τη στήριξη μικρών και μεγάλων εταιριών στο τομέα της απασχόλησης με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Ναυτ Π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook