Στην αντεπίθεση βγήκε σήμερα η Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας μετα τις χθεσινές καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα (δείτε εδώ) και της Δημοτικής Παράταξης της μειοψηφίας «Πολίτες εν δράσει».

Η Δημοτική Αρχή κάνει λόγο για συντονισμένη κοινή επίθεση εναντίον της από τη Δημοτική Παράταξη της μειοψηφίας και την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

"Χρησιμοποιούν το θέμα του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων που δεν ταυτίζονται με τις ανάγκες του" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση με τη Δημοτική αρχή να υπερασπίζεται την προσπάθειά της για την ασφαλή και πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου και να τονίζει ότι την πλήρη ευθύνη έχει το Υπουργείο και η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Με ταυτόσημες ανακοινώσεις η Δημοτική Παράταξη της μειοψηφίας «Πολίτες εν δράσει» και η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, φαίνεται για άλλη μια φορά να συναντώνται σε μια κοινή επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής.

Για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν το θέμα του Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων που δεν ταυτίζονται με τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Σε κάθε περίπτωση, είναι οξύμωρη η συμπεριφορά της Επιτροπής Αγώνα, η οποία συνεχώς ζητά την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχώς απαξιώνει το ρόλο και τις αποφάσεις του. Ποια σκοπιμότητα υπηρετεί αυτή η πρακτική;

Είναι γνωστό σε όλους πως η Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας το καθολικό αίσθημα του λαού της Ιεράπετρας, διακήρυξε επανειλημμένως την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί την ασφαλή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και του ρεαλισμού - που τόσο πολύ ενοχλεί τους αιθεροβάμονες - υποστήριξε τη λειτουργία των τεσσάρων βασικών κλινικών κι όσων υποστηρικτικών απαιτούνται για να λειτουργεί απρόσκοπτα το ίδρυμα, καθώς και την ενίσχυση της Οφθαλμολογικής η οποία έχει σημαντικό έργο να επιδείξει.

Είναι πραγματικά επικίνδυνη η τακτική που ακολουθούν να επιχειρούν να μετατρέψουν σε εσωτερικό θέμα ένα υπαρκτό πρόβλημα που αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου και δεν είναι θέμα που επιλύεται από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά από το κεντρικό κράτος.

Αν ήταν Δημοτικό ζήτημα προφανώς και θα είχε επιλυθεί ή δεν θα είχε δημιουργηθεί. Δυστυχώς, αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι την ευθύνη έχει το Υπουργείο και η κυβέρνηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει η Δημοτική Αρχή, χωρίς να την απασχολεί εάν στενοχωρεί ή ευχαριστεί τους αρμοδίους, έχοντας δείξει πως προτεραιότητα είναι η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία για το Νοσοκομείο.

Το αίτημα αυτό της κοινωνίας που έχει αποτυπωθεί σ’ έξι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την παρούσα περίοδο, έχει μεταφερθεί σε όλους τους τόνους στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, τους βουλευτές, την Υγειονομική Περιφέρεια και σε κάθε αρμόδιο.

Για αυτό το λόγο για άλλη μια φορά καλεί κάθε αρμόδιο να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών του, έναντι της μεγαλύτερης τοπικής κοινωνίας του Λασιθίου και του Νότου της Κρήτης και να εξασφαλίσει την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού κι άλλου προσωπικού για την πραγματική λειτουργία του Νοσοκομείου και να μεριμνήσει για την εξασφάλιση των απαιτουμένων κονδυλίων για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση των στόχων, χωρίς να ασχολούμαστε με τις σκοπιμότητες που καλλιεργούνται γύρω μας. "