Άλλα οκτώ πτώματα βρέθηκαν στους ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν στις 11 Απριλίου στην πόλη Ντουράνγκο, στο βόρειο Μεξικό, ανεβάζοντας τον αριθμό των δολοφονημένων στους 104, όπως έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με την τοπική Eισαγγελία, οι άνθρωποι αυτοί δολοφονήθηκαν πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι Aρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία για την ταυτότητα των θυμάτων ή των δραστών.

Επίσης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τους ομαδικούς τάφους του Σαν Φερνάντο, μιας κοινότητας στην πολιτεία Ταμαουλίπας, όπου από την 1η Απριλίου έχουν βρεθεί 183 πτώματα. Το Ντουράνγκο απέχει 900 χιλιόμετρα από το Σαν Φερνάντο.

Στην περίπτωση του Σαν Φερνάντο, οι Aρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για θύματα του καρτέλ Σέτας, μιας συμμορίας στην οποία μετέχουν και πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων του μεξικανικού στρατού. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας, Αλεχάντρο Ποϊρέ, είπε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα θύματα του Σαν Φερνάντο, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι άνθρωποι αυτοί να εκτελέστηκαν, επειδή αρνήθηκαν να ενταχθούν στη συμμορία.

Περισσότεροι από 34.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Δεκέμβριο του 2006 στο Μεξικό σε βιαιότητες και συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τις αρχές του χρόνου οι δολοφονίες έχουν ξεπεράσει τις 3.000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook