Μετά απο τις έντονες διαμαρτυρίες για μειωμένη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε πως τα χρήματα θα καταβληθούν εξ'ολοκλήρου, αλλά τμηματικά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Για την Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου Κίνησης 2013 η πρόβλεψη του προϋπολογισμού ήταν 80 εκατ. ευρώ για την 1η δόση και αντίστοιχο ποσό για τη 2η δόση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζονταν οι αναγκαίοι εθνικοί πόροι. 

Με απόφαση του κ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η 2η δόση της επιστροφής θα είναι ισόποση της 1ης δόσης. 

Μετά τη χθεσινή τμηματική πληρωμή της 2ης δόσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνουν ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και η εξόφληση της υπόλοιπης τμηματικής δόσης θα γίνει σε διάστημα δύο εβδομάδων. 

Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί από κοινού: «Με την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης ικανοποιείται το αίτημα των αγροτών όπως είχε συμφωνηθεί και οι πληρωμές της επιστροφής ΕΦΚ Πετρελαίου συμβαδίζουν με τις εποχιακές ανάγκες των εκμεταλλεύσεων».