Ένα ακόμη εκ των τεσσάρων Προγραμμάτων της Δράσης «Κατάρτιση» του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) Δήμου Ρεθύμνης τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα «Κατάρτιση Στελεχών κατ’ οίκον φροντίδας ατόμων που χρήζουν βοήθειας» και οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ρεθύμνου (Κόμβος Αμαρίου, τηλ. 28310-29193), καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή, 15:00-20:00.

Οι 25 ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, παρακολουθώντας θεματικές ενότητες που άπτονται του αντικειμένου, κυρίως σε θέματα φροντίδας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης σε θέματα που αφορούν στην προετοιμασία για την αγορά εργασίας, στην υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, στις βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου και στη χρήση βασικών εφαρμογών Η/Υ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 υλοποιείται το Πρόγραμμα Κατάρτισης «Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Οικονομία», ενώ προ των πυλών βρίσκεται και η έναρξη των δύο άλλων με θέμα «Κατάρτιση Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» και «Τυποποίηση και Επεξεργασία Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων», καθένα εκ των οποίων αποτελείται από 25 άτομα και έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες.