Στον πιο κρίσιμο αγώνα για την εξέλιξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Μπάσκετ ο Άρης με πρωταγωνιστή στην άμυνα τον Αλέξη Βασιλειάδη «υπερκέρασε» το εμπόδδιο του Παναθηναϊκού με 66-54 και είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Ο νεαρός αθλητής, που έχει δοθεί με υποσχετική στους Θεσσαλονικείς από την Ιεράπετρα, με εκπληκτική αμυντική απόδοση έκλεισε τον δρόμο προς το καλάθι στους αντιπάλους «μοιράζοντας» 15 τάπες! Έτσι οι Έφηβοι του Άρη χρειάζονται μόλις μια νίκη στα δύο παιχνίδι με Πανσερραϊκό και Ιωάννινα για να «στεφθούν» πρωταθλητές.

 

Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάαδισμα στο πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε μέχρι και 26-19 αλλά η άμυνα του Άρη με πρωτεργάτη τον Βασιλειάδη έφερε την διαφορά στον πόντο με την ολοκήρωση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο… κομμάτι του παιχνιδιού με τον παίκτη, που ανήκει στην Ιεράπετρα, να… σβήνει κυριολεκτικά τα φώτα στους αντιπάλους οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο ανέτρεψαν το σκορ αλλά με την πάροδο του χρόνου «έχτισαν» και μια σημαντική διαφορά, που έφτασε στο 30’ τους 10 πόντους (50-40). Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο με τους τυπικά γηπεδούχους να επικρατούν με 66-54 και να «αγκαλιάζουν» τον τίτλο.

Κορυφαίος στην επίθεση για τους νικητές ο Μποχωρίδης με 23 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ ο Βασιλειάδης μπορεί να είχε μόλις 2π. αλλά «σκούπιζε» τα πάντα στην άμυνα με 15 κοψίματα.

Για τους «πράσινους» ο Ζούμπος είχε 15 πόντους με 2 τρίποντα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Αλέξης Βασιλειάδης δέχτηκε τα συγχαρητήρια των Ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Μίσσα και Μάνου Μανουσέλη για την εκπληκτική άμυνα που έπαιξε.

 

Αρης-Παναθηναϊκός 66-54

Διαιτητές: Τζαφλέρης – Γερακίνης

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-35 (ημ.), 50-40, 66-54 (τελικό)

ΑΡΗΣ (Δημητρίου): Μποχωρίδης 23 (3), Καμήλαλης 2, Μαυρογιάννης 8 (1), Σιώπης 4, Βασιλειάδης 2 (15 τάπες), Μανδάλτσης, Κάσουρας 12, Χρυσικόπουλος 15 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Κορακίτης 11 (1), Καραμαλέγκος, Δρακόπουλος 5, Δαφαλιάς, Τάγαρης 2, Γόντικας 1, Ζαρκαδούλας 3 (1), Κεφαλάς, Δημακόπουλος 2, Ζούμπος 15 (2), Αναγνώστου 2, Μαραγκός 13.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων η Κρήτη εκπροσωπείται και από τον Γρηγόρη Κατσαπρακάκη που αγωνίζεται στον ΑΓΣ Ιωαννίνων και θα τεθεί και αντίπαλος του Βασιλειάδη. Ο πρώην αθλητής του Εργοτέλη πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην ήττα από τον ΠΑΟ (39-70) σημειώνοντας 10 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ στη νίκη με τον ΓΣ Ελασσόνας (67-50) είχε 5 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο. Τέλος στο ματς της Παρασκευής και την ήττα από τον Πανσερραϊκό (66-69) έμεινε άποντος.

 

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1.Άρης                                  (3-0)                      6

 

2.Παναθηναϊκος                     (2-1)                      5

 

-.Ίκαρος Καλλιθέας               (2-1)                      5

 

4.Πανσερραϊκός                    (1-2)                      4

 

-.ΑΓΣ Ιωαννίνων                    (1-2)                      4

 

6.ΓΣ Ελασσόνας                   (0-3)                      3

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

(Σημ: Ο Βασιλειάδης είναι με το Νο 13 στην φώτο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook