Αλλάζει ο πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το σύνολο σχεδόν του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ.

Με μια ξαφνική απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως, ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη θέση του προέδρου (διαδεχόμενος τον κ. Μαυροκέφαλο) τοποθετείται ο κ. Αντώνης Νάτσικας που προέρχεται από τη ΔΕΠΑ. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει Τεχνικός Διευθυντής στην Εταιρεία ΠΟΣΕΙΔΩΝ, η οποία είχε αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή και την λειτουργία του Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας. Επίσης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην Εταιρεία ICGB AD, με έδρα την Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία έχει αναλάβει την μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (διαδεχόμενος τον κ. Παπαρσένο) τοποθετείται ο ο μηχανικός παραγωγής κ. Κώστας Ξιφαράς, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του Γραφείου του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Κυριάκου Βιρβιδάκη και έως πρότινος σύμβουλος του γενικού γραμματέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη.

Μέλη του δ.σ. ορίσθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Χολέβας και Κώτσος, καθώς και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Χρήστος Παπαλέξης. Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Πανάς, που προέρχονται από την ΕΛ.ΠΕ.

Ειδικότερα, το νέο ΔΣ θα συγκροτείται από τους:

Πρόεδρος: Αντώνης Νάτσικας, Πολιτικός Μηχανικός
Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Ξιφαράς, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης (ορίζεται από το διοικητικό)
Μέλος: Ιωάννης Κώτσος, Δικηγόρος
Μέλος: Κωνσταντίνος Χολέβας, Δικηγόρος
Μέλος: Χρήστος Παπαλέξης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Μέλος: Γεώργιος Αλεξόπουλος, Χημικός Μηχανικών (ΕΛΠΕ)
Μέλος: Κωνσταντίνος Πανάς (Χημικός Μηχανικών (ΕΛΠΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι υπό αποκρατικοποίηση και η Αζερική SOCAR στην οποία θα περάσει η εταιρεία είχε ζητήσει να έχει ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας στο μεσοδιάστημα έως τον πλήρη έλεγχό της. Είναι άγνωστο εάν το αίτημα των Αζέρων σχετίζεται με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.

energypress.gr