Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις,  μια στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μια στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων θα τιμηθεί αύριο στα Χανιά η Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί απο τα Εργατικά Κέντρα και το ΠΑΜΕ σε ολόκληρη την Κρήτη.

Εργατικό Κέντρο Χανίων και Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους και του συνταξιούχους σε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10:00 το πρωί επισημαίνοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα που επιβάλει η Τρόικα σημειώνοντας ότι πλήττουν τα συμφέροντα τους, και καταργούν κεκτημένα δικαιώματα.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις για την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά απεύθυνε και ο σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Χανίων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ««σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η συσπείρωση των εργαζομένων σε κοινό μέτωπο υπεράσπισης των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους, κόντρα στην πολιτική του Μνημονίου και της τρόικας»

Επίσης κάλεσμα συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικές εκδηλώσεις κάνουν η Αυτόνομη Παρέμβαση, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων, η Σπίθα Χανίων και το Φόρουμ μεταναστών

Επίσης την Κυριακή στις 11:15 για την Εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί και στο μνημείο  Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι.

Ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ

Ξεχωριστή συγκέντρωση για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα Χανιά. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων στις 11:00 το πρωί διατρανώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική που όπως επισημάνθηκε οδηγεί την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Στο Ηράκλειο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος και στην υπόλοιπη Κρήτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και του ΠΑΜΕ.

Στο Ηράκλειο το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους , συνταξιούχους, άνεργους να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2011.

Να συμμετέχουν ενεργά,  και να κάνουν έντονη την παρουσία τους στη Συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ  στις  1  του ΜΑΗ στις 10:00 π.μ. στο Ε.Κ.Η.

Αναλυτικά η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου διοργανώνει σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων.

* Την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ  στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η. Στη συνέχεια θα γίνει η Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί και  κατάθεση στεφάνων.

*Την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ και ώρα 10:00 πρωί Παγκρήτιος γιορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μπραχίμο στην μνήμη του Σταύρου Καλλέργη.

*Την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ έχει προκηρυχθεί 24 Πανεργατική Απεργία στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, ενάντια στην συνεχιζόμενη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την απαίτηση  πολιτικών ανάπτυξης και στήριξη της απασχόλησης.

*Εκδήλωση,  παρουσίαση του βιβλίου « Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ & Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ » μέσα στο ΜΑΗ .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook