Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στις 19 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5:00 μ. μ στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).

Ο Δήμος Ηρακλείου έχοντας συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει ξεκινήσει από το περασμένο έτος (2012) να συμβάλει μέσα από μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και προχωρά συγκεκριμένα στη διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης προς τους γονείς και φροντιστές των παιδιών σχετικά με το θέμα αυτό, προκειμένου να συμβάλει στην εξάλειψη του φαινομένου.