Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, με τις πληροφορίες σχετικά με την πτώση του να είναι συγκεχυμένες καθώς οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται πως το κατέρριψαν, ενώ ο εβραϊκός στρατός την αποδίδει σε τεχνική βλάβη.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, δήλωσε πως οι δυνάμεις της «αναχαίτισαν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που υπερίπτατο στην περιοχή της Τζαμπαλίγια σήμερα το πρωΐ».
Η ίδια πηγή δεν ήταν σε θέση να αποσαφηνίσει με ποιόν τρόπο αναχαιτίσθηκε το αεροσκάφος.
Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ υπογράμμισαν στον λογαριασμό τους στο Twitter «κατέρριψαν ένα μικρό, μη επανδρωμένο, ισραηλινό αεροσκάφος»
Με τη σειρά του, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε τις παλαιστινιακές αιτιάσεις, δηλώνοντας πως «ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου ‘Σκάιλαρκ’ συνετρίβη σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας λόγω τεχνικής βλάβης». Οι εβραϊκές δυνάμεις συχνά χρησιμοποιούν τέτοια αεροσκάφη πάνω από τη Γάζα για να συλλέγουν πληροφορίες και ενίοτε να πραγματοποιούν επιθετικά κτυπήματα.
Την ίδια στιγμή, σημερινό δημοσίευμα στην ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ αποκαλύπτει πως στις προθέσεις του πρωθυπουργού Μπενγιαμίν Νετανιάχου είναι να κατασκευάσει φράκτη ασφαλείας κατά μήκος του ποταμού Ιορδάνη, αποκόπτοντας τελείως την επικοινωνία μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Νετανιάχου σκοπεύει να διατάξει την έναρξη της ανέγερσής του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράκτη ασφαλείας στα σύνορα με την Αίγυπτο και γύρω από το παραθεριστικό θέρετρο Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι αρμόδιοι υπουργοί ήδη έχουν ξεκινήσει να εκπονούν τα προκαταρκτικά σχέδια, επισημαίνει η εφημερίδα. Ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγκεβ, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Το θέμα του ποιος θα έχει τον έλεγχο στην Κοιλάδα του Ιορδάνη αποτελεί ένα κύριο σημείο τριβής στις διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με την Παλαιστινιακή Αρχή.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook