Ανοιχτό κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Καλούμε όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!

Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός. Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.

Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στον χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της.

Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας.
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ.

Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει.

Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. Είδαμε στο Σπρίντερ την εργοδοσία ανενόχλητη να πετά στο δρόμο 800 οικογένειες, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου να ανακοινώνονται οι απολύσεις των μισών εργαζομένων, να είναι καθημερινό φαινόμενο οι μειώσεις μισθών, η απληρωσιά και οι απολύσεις.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.

Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, την απογοήτευση. Ως πότε θα περιμένουμε σωτήρες να μας σώσουν; Εμείς είμαστε οι σωτήρες του εαυτού μας, των οικογενειών μας, της τάξης μας!

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει.

Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Να ενωθούμε εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, παλιοί και νέοι, κάτω των 25 και άνω των 25, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς με οργάνωση, να διεκδικήσουμε όχι μόνο αυτά που μας παίρνουν πίσω αλλά όλο τον πλούτο που παράγουμε και είναι- ακόμα και σε συνθήκες κρίσης – αμύθητος!

Δεν μπορούμε όμως να ενωθούμε με τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Γιατί η λογική τους «να σώσουμε ότι μπορούμε», «να βάλουμε πλάτη να βγούμε από την κρίση, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να βγούμε στις αγορές» οδηγεί στις μειώσεις των μισθών, οδηγεί στην υποχώρηση και τον εκφυλισμό το εργατικό κίνημα.

Δεν μπορούμε να ενωθούμε με τους απεργοσπάστες, με αυτούς που τα βρίσκουν με την εργοδοσία πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Αλλά δεν μπορούμε να ενωθούμε ούτε και με τους όψιμους «επαναστάτες» που καλούν σε απεργίες διαρκείας χωρίς καμία προετοιμασία και ταυτόχρονα καταψηφίσουν την απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στην μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10 πμ"