Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με θέμα τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Δεικτάκης, τo 2014 συμπληρώνονται 400 χρόνια από τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, επονομαζόμενου El Greco. Άλλωστε όπως υπογράμμισε, ο Θεοτοκόπουλος είναι μια τεράστια προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει όχι μόνο την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι πολίτες της Κρήτης επιθυμούν να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στον μεγάλο Έλληνα – Κρητικό καλλιτέχνη διότι αυτό οφείλουν όλοι οι μεταγενέστεροι αυτού του τόπου. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφές ότι οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, μεγάλες και μικρές. Εξάλλου ο ίδιος ο Θεοτοκόπουλος ήταν υπερήφανος για την καταγωγή του και υπέγραφε πάντα ως «Κρής». 

Ο Γενικός Γραμματέας κατέληξε λέγοντας πως είναι βέβαιος ότι για το σύνολο, το είδος και τον τόπο των εκδηλώσεων θα υπάρξει μια καλή και καλόπιστη συνεργασία των Δήμων ώστε να επιτευχθεί η άριστη έκφραση μνήμης που αρμόζει στον ξακουστό Κρητικό ζωγράφο.