Ένας 56χρονος Ρεθυμνιώτης, που είναι εργολάβος χωματουργικών εργασιών, συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων, περί όπλων και εκρηκτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, στον Λατζιμά, διενεργούνταν παράνομες εργασίες – ανασκαφές (διάνοιξη υπόγειων στοών κ.λπ.).

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας προσέγγισης των αστυνομικών στο χώρο, ο οποίος βρίσκεται πλησίον δύο σπηλαίων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, άγνωστοι δράστες που βρίσκονταν εκεί, αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο, εγκατέλειψαν τις εργασίες και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν εξερεύνηση στο συγκεκριμένο χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• δέκα τέσσερα (14) τεμάχια ακαριαίας θρυαλλίδας συνολικού μήκους 25 μέτρων
• τρεις (3) κοινοί πυροκροτητές
• δύο (2) θραύσματα αγγείων άγνωστης ιστορικής περιόδου
• πλήθος αντικειμένων και εργαλείων ανασκαφής και 
• ένα (1) κινητό τηλέφωνο.Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε η εμπλοκή του 56χρονου, που είναι εργολάβος χωματουργικών εργασιών, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μυλοποτάμου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία εύχρηστη κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, πλην όμως είχε υποστεί μετατροπή στην αποθήκη φυσιγγίων, έτσι ώστε να παίρνει πέντε αντί των προβλεπομένων τριών φυσιγγίων.

Η προανάκριση και αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (05.11.2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.