Σε εσωτερικούς λόγους του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει η κυβέρνηση την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας και αντεπιτίθεται, διά του Σίμου Κεδίκογλου, στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».

«Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας:

«Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».

Με ευχαριστίες προς τον κ. Τσίπρα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση δυσπιστίας.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του» αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε, τηλεφωνικά, για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

* Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής, στις 11.00 π.μ., η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ