Είναι από τις ελπίδες του γυναικείου μπάσκετ για το μέλλον και ένα… αστέρι που έχει αρχίσει να λάμπει τα τελευταία χρόνια. Η Χανιώτισσα αθλήτρια των Άνω Λιοσίων Ρία Πατεράκη έβαλε την… υπογραφή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στην Ιωνία Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 27 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 1 Μαΐου. Πέρα του ότι βοήθησε σημαντικά τον ΔΑΣΑΛ να πάρει τον τίτλο αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης και συμπεριελήφθηκε στην καλύτερη 5αδα του πρωταθλήματος. Η πρώην παίκτρια του ΟΑΧ μίλησε αποκλειστικά στο flashnews.gr για την διάκριση της και όχι μόνο.

 

Η 18χρόνη, ύψους 1,87 εκ., αθλήτρια ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Κύδων Χανίων αλλά στην συνέχεια το γυναικείο τμήμα… διαλύθηκε κι έτσι «μετακόμισε» στον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων. Οι εμφανίσεις της με τα κορίτσια του ΟΑΧ την έκαναν στόχο για μεγάλες ομάδες κι έτσι πριν από δυο χρόνια αποκτήθηκε από τον ΔΑΣΑΛ κάνοντας το βήμα παραπάνω στην καριέρα της. Έχει ήδη αρκετές συμμετοχές στις «μικρές» Εθνικές (Κορασίδων – Νεανίδων) και ευελπιστεί σύντομα να… χτυπήσει την πόρτα και της «μεγάλης» των Γυναικών.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη της στον Λευτέρη Αντωνακάκη:

 

Καταρχήν θέλω να μου πεις δυο λόγια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος νεανίδων από τον ΔΑΣΑΛ όπου ήσουν κι εσύ από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας σου.

 «Για εμάς ήταν ένα πρωτάθλημα το οποίο θέλαμε πάρα πολύ και από την αρχή ήμασταν έτοιμες να παλέψουμε κάθε φάση. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών αλλά είχαμε μεγάλη θέληση και έτσι τα καταφέραμε. Οι άλλες ομάδες πάντως ήταν πολύ ανταγωνιστικές και γενικότερα το πρωτάθλημα αρκετά απαιτητικό με πολλά ντέρμπι».

Προσωπικά αναδείχτηκες MVP της διοργάνωσης και ήσουν και μέσα στην καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης. Τι σημαίνει αυτή η διάκριση για σένα;

«Πιστεύω ότι μέσα από αυτούς τοους τίτλους δικαιώνεται η δουλειά που έχω κάνει όλη τη χρονιά τόσο με τις συμπαίκτριες μου όσο και με τους προπονητές μου. Χάρηκα με αυτές τις διακρίσεις αλλά η μεγαλύτερη χαρά ήρθε από το χρυσό που πήραμε!»

Μπορούμε να πούμε οτι θα συνεχιστούν οι διακρίσεις και στο μέλλον; Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος γενικότερα;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα στην οποία είμαι μέλος και να φτάσω να παίξω όσο καλύτερο μπάσκετ μπορώ με βάση τις δυνατότητές μου».

Είσαι μέλος των \”μικρών\” εθνικών ομάδων.Μπορούμε να πούμε οτι όνειρο σου ειναι κάποια στιγμή στο μέλλον και η κλήση στην Εθνική Γυναικών;

 «Φυσικά και ναι, είναι στόχος μου η Εθνική Γυναικών. Ποια αθλήτρια δεν έχει αυτή την φιλοδοξία; Είναι ότι πιο τιμητικό για μια αθλήτρια».

 

Η ζωή στην Αθήνα και τα πρότυπα

Η ζωή σου στην Αθήνα και στην ομάδα σου πως είναι; Προσαρμόστηκες γρήγορα;

«Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα γιατί όλοι εδώ με αγκάλιασαν και έγινα κομμάτι της ομάδας αμέσως.Η ζωή εδώ είναι πιο πιεστική αλλά με στήριξαν πολύ και γι’ αυτό ευχαριστώ τους προπονητές τους παράγοντες και τις συναθλήτριες μου».

Ξεκινώντας την καριέρα σου υπήρχε κάποια αθλήτρια που είχες σαν πρότυπο;

«Ναι είχα πρότυπο και αυτό ήταν η Στέλλα Καλτσίδου. Φυσικά θαυμάζω και άλλες αθλήτριες όπως τη Μάλτση, την Δημητράκου και την Παπαμιχαήλ».

Τα ταλέντα της Κρήτης και ο ΟΑΧ

Θέλω το σχόλιο σου για το αν η Κρήτη έχει ταλέντα στον χώρο του Μπάσκετ γιατί είδαμε τις τελευταίες μέρες εσένα να διακρίνεσαι, τον Βασιλειάδη (1η θεση με Άρη στους Έφηβους) και τον Κατσαπρακάκη (συμμετοχή με Ιωάννινα στο Πανελλήνιο Εφήβων).

 «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω παίκτες και παίκτριες από τη Κρήτη μικρών ηλικιών, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν ταλέντα αν κρίνω με βάση τις αθλήτριες των ηλικιών που γνωρίζω εγώ».

Για το τέλος να σε ρωτήσω αν πιστεύεις οτι τα Χανιά στο μέλλον μπορούν στο να εχουν και πάλι ομάδα στην Α1 Γυναικών.

 «Πιστεύω ότι με την κατάλληλη οικονομική στήριξη και οργάνωση μπορούν!».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook