Πύρα κατά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξαπολύει ο  υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

\”Εδώ και μήνες η Κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στην απαξίωση του Λιμενικού Σώματος και τον περιορισμό του σε καθήκοντα ακτοφυλακής.

Μάλιστα προσπαθεί να μας πείσει ότι οι ενέργειες της δεν είναι εχθρικές, αλλά στέφονται με επιτυχία, παρά τις αντιδράσεις όλων όσων σχετίζονται με τη ναυτιλία φορέων και παρά την πραγματικότητα η οποία συνεχώς τη διαψεύδει.

Διότι, μόνο τυχαίες δεν είναι οι αντιδράσεις τόσο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όσο και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλίας Συνεργασίας του Λονδίνου. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και σημαντικές, με αποκορύφωμα τη φημολογούμενη πρόθεση του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου να εγκαταλείψουν τα πλοία του το ελληνικό νηολόγιο. 

Όμως, η Κυβέρνηση συνεχίζει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, ενώ φτάνει στο σημείο να ζητά δια στόματος του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, να στηρίξουν οι εφοπλιστές την ελληνική σημαία, την οποία η ίδια απαξιώνει και για την οποία ο  Επαμεινώνδας Εμπειρίκος δήλωσε ότι βρίσκεται υπό απειλή!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook