Το σοβαρό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα σε κτηνοτροφικές μονάδες στον ορεινό Μυλοπόταμο όπου πρόβατα αποβάλλουν τα έμβρυα τους, προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στο εισόδημα των κτηνοτρόφων εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στην Περιφέρεια Κρήτης η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκος Δασκαλάκης, η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Ελευθερία Βιδάκη, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων Στεφανής Χαιρέτης, και τα μέλη της διοίκησης Βασίλης Σμπώκος, Γιάννης Σκουλάς, και Νίκος Βρέντζος.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του κτηνοτροφικού συλλόγου Ανωγείων το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο πολλά πρόβατα αποβάλλουν τα έμβρυα στον τελευταίο μήνα κύησης και επιπλέον εμφανίζεται υψηλό ποσοστό θνησιμότητας αμέσως μετά τον τοκετό.

Για την εξέταση του προβλήματος αποφασίστηκε εντός της εβδομάδας κλιμάκιο υπηρεσιακών κτηνιάτρων να επισκεφθεί τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες όπου θα γίνουν οι πρώτοι κτηνιατρικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, και την λήψη μέτρων.

«Άμεσα ανταποκριθήκαμε, ως Περιφέρεια, στο αίτημα των κτηνοτρόφων του ορεινού Μυλοπόταμου, και προκαλέσαμε την σύσκεψη αυτή με την συμμετοχή και των κτηνιάτρων μας για να δούμε που οφείλεται το πρόβλημα.

Θα επιδιωχθεί να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό το σοβαρό αυτό θέμα που προκαλεί πράγματι πλήγμα στους κτηνοτρόφους μας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook