Ένα νέο πρόσωπο εντάσσεται στον κύκλο των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε σχέση με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής . Έτσι, εκτός από τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν καλέσει σε απολογία για τις 25 Νοεμβρίου 2013, οι εφέτες ανακρίτριες έχουν ήδη στείλει κλήση προς απολογία και σε ένα ακόμα μη πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρόσωπο που προέκυψε από την επεξεργασία στοιχείων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρικές καταθέσεις.

Ήδη πάντως έχουν παρελάσει από το ανακριτικό γραφείο περισσότεροι από 40 μάρτυρες πολιτικοί και αιρετοί -εντός και εκτός Αθηνών- οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες σε διάφορα περιστατικά που έχουν καταγραφεί με πρωταγωνιστές βουλευτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι μάρτυρες αυτοί που εξέτασαν οι εφέτες – ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, προέρχονται από διάφορους χώρους -ιδιώτες, πολιτικοί, θύματα επιθέσεων- και καταθέτουν όσα γνωρίζουν εξ ιδίας αντίληψης για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Στόχος των δύο δικαστικών λειτουργών είναι να ερευνήσουν κάθε αξιόποινη συμπεριφορά που ενδεχομένως στοιχειοθετεί το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η σημερινή εξέταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος -όπως δήλωσε- περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που δείχνουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης, πέραν βέβαια αυτού με πρωταγωνιστή τον Γ. Γερμενή που επιχείρησε να κινηθεί εναντίον του δημάρχου.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook