Διευκρινίσεις για την «σφυγμομέτρηση» που επιχειρεί να κάνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας ερωτηματολόγιο στους συνεργάτες του και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του, δίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα το Γραφείου του Γ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ζητήσει από υπουργούς των κυβερνήσεών του μια «αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών», για την περίοδο 2009-2011, με την ευκαιρία συμπλήρωσης τεσσάρων ετών, στις αρχές Οκτωβρίου, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή στάθηκαν τα σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας, και χαρακτηρίζονται από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού ως «ευφάνταστα». Συγκεκριμένα, αυτά φέρουν τον κ. Παπανδρέου να επιδιώκει την επάνοδό του στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, «υπάρχει ένα πολύτιμο κεφάλαιο από τις εμπειρίες της πιο δύσκολης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα». Υπάρχει επίσης, όπως τονίζεται, η απόσταση δύο ετών από την αποχώρηση του ίδιου του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη δημιουργία της πρώτης κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι «υπάρχει πλέον η δυνατότητα μιας ψύχραιμης καταγραφής γεγονότων, εμπειριών και συμπερασμάτων εκ μέρους όλων όσων συνέβαλαν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – στη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την αλλαγή της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον από κάθε άποψη ασφυκτικό».

Όπως επισημαίνεται στη ενημερωτικό σημείωμα μια τέτοια καταγραφή «θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και ενδεχομένως, θελήσει να συμβάλλει με νέες ιδέες και προτάσεις, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Οι διαφορετικές ερμηνείες που αφορούν σε υποτιθέμενες μελλοντικές κινήσεις του κ. Παπανδρέου, αποδίδονται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε λανθασμένες εκτιμήσεις κάποιων οι οποίοι θεώρησαν ότι πρόκειται για προσπάθεια επανόδου του κ. Παπανδρέου, η οποία παρεμβαίνει στις προσπάθειες που γίνονται, τα τελευταία χρόνια, για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Η πιο πρόσφατη προσπάθεια είναι αυτή της κίνησης των «58» που προέρχονται, κυρίως, από τον εκσυγχρονιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ανανεωτικής αριστεράς.

Πάντως η ενέργεια Παπανδρέου να απευθυνθεί στα πρώην στελέχη των κυβερνήσεών του και να ζητήσει την καταγραφή των εμπειριών τους, προηγήθηκε την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των «58».

real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook