Στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δημοπράτηση των έργων επέκτασης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, προχώρησε ο Ευτύχης Δαμιανάκης, με αποδέκτη τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή στις 10 το πρωί της Πέμπτης (5/5).

Ο κ. Δαμιανάκης χαρακτηρίζει «έργο πνοής, εξαιρετικής σπουδαιότητας και πρώτης προτεραιότητας για ολόκληρη τη Δυτική Κρήτη» την κατασκευή νέου αεροσταθμού και πύργου ελέγχου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στο Αεροδρόμιο Χανίων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη στρατηγική υποδομή πρέπει να είναι σε θέση να διαδραματίσει το σημαντικό ρόλο της ως βασική πύλη εισόδου στη Δυτική Κρήτη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Χανιώτης βουλευτής, «παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου, εξαιτίας της έλλειψης τριών επιπλέον μελετών, θέμα που ανέκυψε την τελευταία στιγμή και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ότι ήταν όλα ολοκληρωμένα για την υποβολή του σχετικού φακέλου πλην μίας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

 Ο κ. Δαμιανάκης κάνει αναφορά σε σαφείς δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Θεοχάρη Τσιόκα στη διάρκεια τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2011, μεταξύ ΥΠΑ, Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Αεροδρομίων Νότιας Ελλάδας και Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ) Μεταφορών.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόκας δεσμεύθηκε ότι οι μελέτες πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Ο κ. Δαμιανάκης καλεί τον υπουργό να τον ενημερώσει σε ποιο βαθμό τηρούνται τα ανακοινωθέντα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των συγκεκριμένων μελετών και πότε προβλέπεται να είναι έτοιμος ο πλήρης φάκελος του έργου, προκειμένου να κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να είναι δυνατή η άμεση δημοπράτησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook