Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αποφάσισε για την Τετάρτη και την Πέμπτη η σύγκλητός της. Η σύγκλητος έλαβε την Τρίτη ομόφωνα τη σχετική απόφαση εξαιτίας των «οξυμμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων από τη συνεχιζόμενη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης».

Αιτία της απόφασης, αναφέρει η σύγκλητος, είναι «η συσσώρευση οξυμμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων που συνδέονται και απορρέουν από τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της Κυβέρνησης, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου την Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της».

Η σύγκλητος επισημαίνει τη νέα «δραματική μείωση της Δημόσιας Χρηματοδότησης», με τη συνολική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού της ΑΣΚΤ να αγγίζει το 50%.

«Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, όπως και άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αντιμετωπίζει καθημερινά τις συνέπειες της συνεχιζόμενης μείωσης της Δημόσιας Χρηματοδότησης... η μείωση αυτή καθιστά πλέον αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και οδηγεί με ακρίβεια και τελική συνέπεια, στην οριστική αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας στο άμεσο μέλλον» υπογραμμίζει η σύγκλητος.

Η ΑΣΚΤ, συνεχίζει η ανακοίνωση «δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις τρέχουσες λειτουργικές, ανελαστικές δαπάνες της, παρά το γεγονός ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει επιτευχθεί ήδη εξορθολογισμός και σημαντικός περιορισμός των λειτουργικών της δαπανών».

Τέλος, η σύγκλητος αναφέρει πως «λόγω των μεγάλων μειώσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα οδηγούνται αναπόφευκτα σε αναστολή των εργασιών τους»

in.gr