Υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής ζούσαν οικογένειες ρακοσυλλεκτών από τη Βουλγαρία που είχαν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας ρούχα, σίδερα, πλαστικά και άλλα παλιά αντικείμενα, κυρίως μέσα από τους κάδους σκουπιδιών.

Σε αστυνομική επιχείρηση στην Τούμπα συνελήφθησαν 20 άτομα από τη γειτονική χώρα (12 άνδρες και 8 γυναίκες) και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα και υγειονομικών διατάξεων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε τέσσερα διαμερίσματα και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα των αλλοδαπών, ύστερα από καταγγελίες ενοίκων πολυκατοικιών.

Οι αστυνομικοί και οι ελεγκτές υπάλληλοι αντίκρισαν μέσα στα ισόγεια διαμερίσματα, στα μπαλκόνια, στους διαδρόμους και στις πρασιές των οικοδομών, όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, μεγάλες ποσότητες στοιβαγμένων – άχρηστων αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια τα οποία οι αλλοδαποί χρησιμοποιούν για τις μεταφορές των παλιών αντικειμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι ρακοσυλλέκτες με τις οικογένειές τους ζούσαν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες καθαριότητας, με πιθανό κίνδυνο υγειονομικής φύσης και προσβολής από ασθένειες.

newpost.gr