Προβάδισμα τίτλου πήρε ο Ολυμπιακός στην σειρά τελικών της Α1 Πόλο γυναικών, αφού «έσπασε» την έδρα και κέρδισε μέσα στην Βουλιαγμένη με 7-6 στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες του αθλήματος για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η Χανιώτισσα Φιλιώ Μανωλιουδάκη ήταν από τις πρωταγωνίστριες για τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, σημειώνοντας στο πρώτο ημίχρονο 2 γκολ.

 

Το παιχνίδι

Σε ένα κλειστό πρώτο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη πήρε το προβάδισμα με 1-0 με γκολ της Κόνουκ ένα λεπτό πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του στη συνέχεια με αιχμή του δόρατος την Χανιώτισσα Φιλιώ Μανωλιουδάκη αφού ισοφάρισε σε 1-1 πήρε και προβάδισμα με 2-3  1’ και 44’’ πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει η Τσουκαλά για την Βουλιαγμένη (2-1) και η Αβραμίδου για τις «ερυθρόλευκες».

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και αποσπάστηκε με δύο γκολ , 2-4 και 3-5, από εύστοχες προσπάθειες αππό Αντωνάκου και Μαυρέλου. Η Ρουμπέση είχε όμως τις… απαντήσεις για το ΝΟΒ και μείωσε στο γκολ δύο φορές στην παίκτρια παραπάνω, 3-4 και 4-5.

Η Μαυρέλου όμως ξανά με το δεύτερο γκολ της έδωσε πάλι… αέρα δύο τερμάτων στην φιλοξενούμενη ομάδα και έτσι (4-6) ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδο.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου δεν παρέδωσαν… πνεύμα και με γκολ, πάλι, της Ρουμπέση αλλά και της Ασημάκη έφερε το παιχνίδι στα ίσα (6-6).

Η Αντωνάκου έδωσε την λύση σε κρίσιμο σημείο και έβαλε με ψηλοκρεμαστό σουτ μπορστά και πάλι την πειραιώτικη ομάδα με 6-7 2’ και 50’’ πριν το φινάλε.

Το σουτ της Ρουμπέση στα 13’’ πριν την λήξη σταμάτησε στο δοκάρι και η νίκη πήγε στα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη.

Πλέον η σειρά πάει στο κολυμβητήριο του Πειραιά όπου το Σάββατο (7/5) ο Ολυμπιακός θα… κυνηγήσει το 2-0 στην έδρα του (διαιτητές Σταυρόπουλος – Κουρτίδης) με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

 

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 2-3, 2-1

 

Ν.Ο.  Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Ρουμπέση 3, Κόνουκ 1, Τσουκαλά 1, Ασημάκη 1.

 

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Μανωλιουδάκη 2, Μαυρέλου 2, Αντωνάκου 2, Αβραμίδου 1.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook