Σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζουν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Ιεράπετρας. Όπως αποκάλυψε το hxwnews.gr, οι 30 άνθρωποι που φιλοξενούνται στο κτίριο δεν έχουν ζεστό νερό!

Για να είμαστε ακριβείς, έχουν ζεστό νερό, όταν έχει ήλιο, καθώς υπάρχουν μόνο ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Τις κρύες μέρες του χειμώνας ούτε λόγος. Στο Γηροκομείο φιλοξενούνται 30 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 20 κατάκοιτοι.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου κ. Χρήστος Γαλάνης μιλώντας στο hnwnews τόνισε πως "όλες οι κοινωνικές δομές έχουν βαλτώσει, προσπαθούμε όπως μπορούμε" .

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει ζεστό νερό για όλους τους τρόφιμους του Γηροκομείου, τονίζοντας πως... δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα (!) "Είναι μεγάλο το ποσό που πρέπει να καλυφθεί για να αγοραστούν οι θερμοσίφωνες και δεν μπορούμε να το καλύψουμε" παραδέχτηκε σχεδόν...κυνικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Εντύπωση προκάλεσε μια ακόμα τοποθέτηση του κ. Γαλάνη, ο οποίος είτε δεν έχει αντιληφθεί τον θεσμικό του ρόλο, ο οποίος είναι κρίσιμος και σημαντικός, είτε δεν είναι κατάλληλος για τη θέση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου (και δημοτικός σύμβουλος) τόνισε "ακούω διάφορους να κάνουν παρατηρήσεις για την κατάσταση του Γηροκομείου, άνθρωποι που ούτε το έχουν επισκεφθεί ποτέ, ούτε μας λένε πείτε μας τι χρειάζεται να έρθω να βοηθήσω!" Να σημειώσουμε πως πρόβλημα υπάρχει και με την νομιμοποίηση του ίδιου του κτιρίου, πρόβλημα που χρονίζει.

Flashnews.gr