Στο 4ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) - του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες στη Μαδρίτη - θα απευθυνθεί, σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, η υποψηφιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά από το σώμα του συνεδρίου την Κυριακή, οπότε και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΚΕΑ.

Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα «συνιστά απάντηση στον δημοσιονομικό αυταρχισμό, τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας και την καταστροφική πολιτική της λιτότητας».

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις των συνέδρων επί της Προγραμματικής Πλατφόρμας και του Πολιτικού Ντοκουμέντου (Πολιτική Απόφαση), ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για τα ψηφίσματα, την Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου και την Προγραμματική Πλατφόρμα.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η εκλογή του νέου προεδρείου του ΚΕΑ και θα συνεδριάσει το νέο εκτελεστικό γραφείο.

newsbeast.gr