«Η σύνοψη των αρνητικών και των όποιων θετικών διατάξεων του νέου φορολογικού πακέτου, ως συνήθως, κλείνει προς την αρνητική πλευρά των επιπλέον επιβαρύνσεων τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης στο ενημερωτικό σημείωμά του προς τα μέλη του ΔΣ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι δημιουργείται «Black Jack» ανατροπών.

Οι 21 αλλαγές στο νέο φορολογικό πακέτο ακινήτων και εισοδήματος επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με νέα φορολογικά βάρη ύψους 2,3 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους, ενώ μονιμοποιείται ο μέχρι πρότινος έκτακτος ετήσιος φόρος ακινήτων ύψους 2,65 δια. ευρώ.

Ο νέος ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων γνωστός πλέον ως «ΕΝΦΑ» «θα γίνει από το 2014 ο εφιάλτης κάθε Έλληνα νοικοκύρη» σχολιάζει ο κ. Κορκίδης, συμπληρώνοντας: «Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν υπάρχουν κερδισμένοι αλλά μόνο χαμένοι, ούτε πόσοι θα πληρώσουν λιγότερο και πόσοι περισσότερο, αφού τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις επιβάλλονται επιπλέον φορολογικά βάρη».

newpost.gr