Στο θέμα του κτιρίου του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, επανέρχεται με ανακοίνωσή της, η Δημοτική παράταξη του δήμου Χανίων "Δήμος Ενεργών Πολιτών".

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Σαν παράταξη θεωρήσαμε απαραίτητο να επανέλθουμε στο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, μετά μάλιστα και τις πρόσφατες κατηγορίες που δεχτήκαμε από την Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή Χανίων σε απάντησή της προς τον επικεφαλής του συνδυασμού μας «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσο Βάμβουκα σχετικά με την πρόταση που καταθέσαμε για την λύση του στεγαστικού προβλήματος του γυμνασίου Κουνουπιδιανών, προσπάθησε να αντιπολιτευτεί την παράταξή μας χρησιμοποιώντας μάλιστα ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, αντί να προσπαθήσει να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο Ακρωτήρι. Η Δημοτική μας ομάδα έθεσε για δεύτερη φορά το ζήτημα της λύσης του προβλήματος στέγασης του γυμνασίου Κουνουπιδιανών με την ανέγερση συμπληρωματικών κτηριακών υποδομών σε παρακείμενο διαθέσιμο για δωρεά οικόπεδο της εκκλησίας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Ιουνίου 2013 μεταξύ άλλων προτάσεών της για θέματα σχολικής στέγης, θεωρώντας ότι για την εξ αρχής κατασκευή σχολείου που πρέπει να προχωρήσει οπωσδήποτε απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ανάγκες είναι άμεσες και πιεστικές.

Η διαδικασία διερεύνησης από την δημοτική αρχή ήταν όπως φαίνεται μακρά και απάντηση δεν πήραμε μέχρι την 11-9-2013, ημέρα έναρξης του σχολικού έτους. Έτσι αποφασίσαμε να επαναφέρουμε δημόσια το θέμα αναφέροντας την λύση που μας υπέδειξαν οι τεχνικοί σύμβουλοί μας, ζητώντας για τρίτη φορά από την δημοτική αρχή να το εξετάσει άμεσα, αναφέροντας στοιχεία που κατά την δική μας άποψη καθιστούσαν την πρόταση πραγματοποιήσιμη. Η απάντηση που έδωσαν τέσσερις μήνες μετά, επικαλούμενοι έγγραφο της πολεοδομίας, ήταν αρνητική ως προς την αρτιότητα του οικοπέδου και συνοδεύτηκε με ένα λίβελο στα όρια της ύβρης για τον επικεφαλής της παράταξής μας, προφανώς για το «θράσος» του ίδιου και της παράταξης να προτείνουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.

Λαμβάνοντας υπ όψιν τα κωλύματα που αναφέρονται στην απάντηση της πολεοδομίας, συνεχίζουμε να λέμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει λύση και ότι η πρότασή μας για επέκταση του γυμνασίου είναι πραγματοποιήσιμη, αρκεί η δημοτική αρχή να ενδιαφέρεται πραγματικά να λύσει το πρόβλημα, αντί να αναζητά εμπόδια για να αποδείξει όπως αναφέρει, ότι ο κ. Βάμβουκας και η παράταξή του προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Επειδή όμως στην απάντησή τους αναφέρουν ότι αθόρυβα δίνουν λύσεις στα ζητήματα σχολικής στέγης, να τους θυμίσουμε μόνο τις λαθεμένες επιλογές του κ. δημάρχου, που με τόσο θόρυβο επί δύο χρόνια διατυμπάνιζε ότι θα δώσει λύση στο μουσικό σχολείο με την μεταστέγασή του στο πρώην ΙΚΑ, αλλά τελικά αθόρυβα ακολούθησε την πρόταση της παράταξής μας που έλεγε ότι το πρώην ΙΚΑ ήταν ακατάλληλο και ότι η λύση βρισκόταν στα σχολικά κτήρια της περιοχής του Κουμπελή.

Είμαστε στην διάθεση των αρμοδίων της δημοτικής αρχής να εκθέσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους την λύση που έχουμε να προτείνουμε, ώστε να ξεπεραστούν με νόμιμο τρόπο, τα όποια κωλύματα αναφέρονται, εφ όσον πραγματικά ενδιαφέρονται να λύσουν το μεγάλο αυτό ζήτημα. Διαφορετικά οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά και το μεγάλο αυτό θέμα για το Ακρωτήρι θα περιμένει την επόμενη δημοτική αρχή για την λύση του, η οποία έχουμε βάσιμους λόγους να ελπίζουμε ότι αυτή την φορά δεν θα αποτελείται από ανθρώπους που κουβαλάνε την νοοτροπία και εφαρμόζουν τις πρακτικές που έφεραν την χώρα και τους πολίτες της στην σημερινή κατάσταση. 

Για την δημοτική παράταξη 
Βάμβουκας Αναστάσιος 
Κουρούσης Χαράλαμπος
Αλεξανδράκης Νεκτάριος"