Τελευταία ενημέρωση 11:30:

Για μια ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής Super market και για μια απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας κατηγορείται ο 47χρονος Ρεθυμνιώτης που συνελήφθη στα Χανιά για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικώτερα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 47χρονος φέρεται ως εκείνος που στις 3 Φεβρουαρίου 201, στις 8 το πρωί πέταξε ένα μασούρι με δυναμίτιδα στην πρόσοψη της Εθνικής Τράπεζας, στη Σούδα Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην εξωτερική όψη του υποκαταστήματος.

Την στιγμή της έκρηξης, στην Τράπεζα βρισκόταν οι υπάλληλοι και κάποιοι συναλλασόμενοι, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Στόχος ήταν να σπάσουν τα τζάμια και μέσα στην σύγχυση να καταφέρει να κάνει την ληστεία. Όμως οι υαλοπίνακες της τράπεζας αποδείχθηκαν πραγματικά αύθραυστοι και έτσι ο 47χρονος διέφυγε με μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε και συνεργός του.

Λίγες μέρες μετά, στις 7 Φεβρουαρίου 2011, ο ίδιος φέρεται ως εκείνος που με την απειλή όπλου λήστεψε χρηματαποστολή που περιείχε 34.000 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Ήταν περίπου 8.30 το βράδυ όταν ο δράστης έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πλησίασε υπάλληλο χρηματαποστολής που εκείνη την ώρα είχε παραλάβει τις εισπράξεις της ημέρας από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ, που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Απειλώντας τον υπάλληλο με όπλο, του ζήτησε το ειδικό κουτί με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της χρηματαποστολής τρομοκρατημένος το παρέδωσε στο δράστη ο οποίος στη συνέχεια με τη βοήθεια συνεργού του που τον περίμενε με μια μηχανή σε μικρή απόσταση από το σημείο, εξαφανίστηκε.

Όπως είπε επίσης κατά τη διαρκεια συνέντευξης τύπου από τον κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη, διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ,η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 47χρονος εμπλέκεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος Ρεθυμνιώτης συνελήφθη στα Χανιά καθώς σε βάρος του εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης και κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε γίνει στις 30/6/2010 στον Τσεσμέ Ρεθύμνου.

Κατα την σύλληψή του σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι TOKAREV και 37 σφαίρες διαμετρήματος 7.65 mm (προφανώς είχε χρησιμοποιηθεί στην ληστεία της χρηματαποστολής)

Αμέσως μετά την σύλληψη του 47χρονου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ και ένα κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με αποξυσμένους αριθμούς βάσης και κάνης.(θα σταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών)
Δύο γεμιστήρες και εκατό φυσίγγια Καλάσνικοφ
Είκοσι δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
Μια ολοπρόσωπη μαύρη κουκούλα (full-face)
Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας KTM, χρώματος μαύρο με με αποξυσμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και με αυτοσχέδια πλαστή πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση στην Εθνική τράπεζα αλλά και στην ληστεία στους Αγ.Αποστόλους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook