Συγκλονισμένη είναι όλη η τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας μετά το χαμό του 30χρονου κυνηγού, που χάθηκε άδικα, αφού κάποιος άλλος κυνηγός τον πυροβόλησε σε καρτέρι.

"Γιατί θεέ μου γιατί...", φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μονολογούσε ο κυνηγός που πυροβόλησε τον άτυχο άντρα, ενώ ξέσπασε σε λυγμούς όταν κατάλαβε ότι πυροβόλησε άνθρωπο και όχι το αγριογούρουνο στο οποίο είχε στήσει καρτέρι μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας του.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ο 30χρονος Λευτέρης Μακρής γύρω στις 12:00 μ. την Κυριακή πήρε το όπλο του και είπε στους δικούς του ότι θα πάει μια βόλτα για να κυνηγήσει πουλιά. Άφησε το αυτοκίνητο στους πρόποδες της Οίτης, ανάμεσα στις Κομποτάδες και τις Μεξιάτες και άρχισε να ανεβαίνει στο βουνό από ένα γνωστό σε αυτόν μονοπάτι στη θέση "Γερακάρης". Μια περιοχή δύσβατη με βράχια, αλλά και βλάστηση, με πουρνάρια και θάμνους. Δεν γνώριζε ότι στην περιοχή είχε στήσει καρτέρι για αγριογούρουνο, μια 7μελής ομάδα έμπειρων κυνηγών, όπως λένε στις Κομποτάδες.

Όταν ο άτυχος 30χρονος έφτασε σχεδόν στη κορυφή του μονοπατιού, δέχθηκε τα πυρά, από το όπλο ενός κυνηγού. "Άκουσα ένα θόρυβο και είδα κάτι να κινείται μέσα στους θάμνους. Ήμουν σίγουρος ότι ήταν το αγριογούρουνο. Σήκωσα το όπλο και πυροβόλησα", φέρεται να είπε ο 41χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει άνθρωπο ήταν απαρηγόρητος.

Το άτυχο παλικάρι δέχθηκε τα βόλια στα πλευρά και έπεσε στη χαράδρα. Λένε ότι δεν πέθανε ακαριαία, άλλα λίγο αργότερα από ακατάσχετη αιμορραγία. Πάντως όταν κατάφεραν οι κυνηγοί της ομάδας να κατέβουν στο σημείο που είχε πέσει, ήταν ήδη αργά. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και την Π.Υ., που έφθασαν στο σημείο. Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και έγινε από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ. όταν μάλιστα είχε πέσει το σκοτάδι, αφού έπρεπε να γίνουν όλα τα διαδικαστικά από την αστυνομία.

Ήθελε να αυτοκτονήσει ο πατέρας του

Οι γονείς του άτυχου Λευτέρη είδαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική που πηγαινοερχόταν στις Μεξιάτες, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν το κακό που τους είχε βρει. Όταν κάποια στιγμή πήγαν προς την περιοχή που ήταν αποκλεισμένη από την αστυνομία και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν περισσότερο, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στο παιδί τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο πατέρας του 30χρονου, όταν επέστρεψε στο σπίτι, πήρε το όπλο και προσπάθησε να αυτοκτονήσει μην αντέχοντας τον τόσο άδικο χαμό του παιδιού του. Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν κατάλαβαν τι πήγε να κάνει και τελευταία στιγμή κατάφεραν να πάρουν το όπλο από τα χέρια του απαρηγόρητου πατέρα.

Το ραντεβού με την αρραβωνιαστικιά του

Ο άτυχος Λευτέρης καταγόταν από την Αμφιλοχία και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στη Μύκονο ως ηλεκτρολόγος. Ήρθε για κάποιες ημέρες των εορτών στο εξοχικό κτήμα των γονιών του στις Μεξιάτες και τη Δευτέρα είχε δώσει ραντεβού με την αγαπημένη του στην Αθήνα για να περάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά. Η αρραβωνιαστικιά του είχε πάει και αυτή στην Ορεστιάδα στους δικούς της και θα τον συναντούσε τη Δευτέρα στην Αθήνα.