Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο καιρός, χωρίς ωστόσο η ένταση και η έκταση των φαινομένων να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Από την Πέμπτη 2/1 και μετά ο καιρός σταδιακά από τα δυτικά θα βελτιωθεί, ενώ νέα πιο σοβαρή επιδείνωση αναμένεται την Κυριακή 5/1.

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2013. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4-5 μπ. και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μπ. και τοπικά στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο 6-7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μπ. και στον Πατραϊκό 6-7 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τους 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, τους 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και τους 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τη Πέμπτη 2 Ιανουαρίου ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τη Δυτική Ελλάδα, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη όπου έως τις βραδινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές και πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4-6 μπ. και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, τους 12 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα, τους 15 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, τους 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και τους 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Ιανουαρίου ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες αφού οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μπ. ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη Δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε ότι αφορά τις ελάχιστες τιμές.

meteo.gr