«Όχι» της αμερικανικής εφημερίδας – Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας αναμένεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις

Στην Κίνα είναι γνωστός για τις ιδιαίτερες ιδέες του, όπως τη δωρεάν διανομή «κουτιών με καθαρό αέρα» για να καταπολεμηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά αυτή τη φορά η φήμη του θα φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον 42χρονο μεγιστάνα, Τσεν Γκουανγκμπιάο, του οποίου η βασική ενασχόληση είναι η ανακύκλωση, που δηλώνει έτοιμος να αγοράσει την ιστορική εφημερίδα New York Times, προσφέροντας το ποσό τους ενός δισ. δολαρίων.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αγοράζεται αν η τιμή είναι η σωστή», δήλωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει στο Μεγάλο Μήλο για να συζητήσει από κοντά με τους διευθυντές της εφημερίδας την πρότασή του.

Παρόλα αυτά, ο υπ΄αριθμόν ένα των New York Times, Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ, δηλώνει αντίθετος σε μία τέτοια ιδέα, τονίζοντας πως η εφημερίδα δεν διατίθεται προς πώληση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Ο Κινέζος, όμως, δείχνει να μην ακούει από «όχι» και επιμένει πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες ώστε να επιτύχει το σκοπό του. Αν παρόλα αυτά, η στάση των επικεφαλής της εφημερίδας είναι αμετακίνητη, τότε ο Τσεν Γκουανγκμπιάο, προτίθεται να γίνει βασικός μέτοχος του ιστορικού εντύπου, ή έστω να αγοράσει ένα μερίδιο.

Μάλιστα, καθώς η προσωπική του περιουσία ανέρχεται τα 700 εκατ. δολάρια περίπου, ο ίδιος θα προσφέρει μοναχά ένα πόσο και το υπόλοιπο θα το καλύψει ένας μεγιστάνας από το Χονγκ Κονγκ χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook