Ο Γιώργος Μπάλλας, Μηχανολόγος Μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων και ο Αλέξανδρος Τούλιας Πολιτικός Μηχανικός, αναλυτής σε μεγάλο επενδυτικό σχήμα στη Γερμανία, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις πολλά υποσχόμενες καριέρες τους και να ιδρύσουν μια εξαγωγική εταιρεία τροφίμων με κύριο στόχο να προωθήσουν ελληνικά τρόφιμα, υψηλής ποιότητας, στο εξωτερικό.

Αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κατεψυγμένο τρόφιμο -κατεψυγμένες ελληνικές παραδοσιακές σπανακόπιτες και τυρόπιτες- και επέλεξαν την Αμερική ως την κύρια αγορά.

Στην ομάδα προστέθηκαν άλλα δύο άτομα, ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Πολιτικός Μηχανικός, κάτοικος Σικάγο και ο Δημήτρης Σκαλτσάς, σύμβουλος επιχειρήσεων. «Για μας η κρίση έχει λειτουργήσει σαν ένα επιπλέον ερέθισμα για να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε» επισημαίνει ο κ. Σκαλτσάς.

Παρόλο το μεγάλο μέγεθος της Αμερικάνικης αγοράς κατεψυγμένων τροφίμων, τα τελευταία χρόνια η λέξη "Greek" στα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, είναι συνώνυμη με την ποιότητα, την υγιεινή διατροφή και τη νοστιμιά. Επιπλέον, οι Αμερικάνοι λατρεύουν τις πίτες!

Ο στόχος οι πίτες Δήμητρα να τοποθετηθούν στα αμερικάνικα ράφια μέσα στο 2014.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας, η ομάδα βραβεύτηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό ως μια απ' τις πιο πρωτοποριακές νεοφυείς ελληνικές εταιρίες (startupcompany) στο χώρο των τροφίμων. Ο διαγωνισμός είχε τίτλο"Re-Inspire Greece - From the Youth Up".

Συνδιοργανωτές ήταν ο Οργανισμός IndustryDisruptors και η εταιρεία GaeaSA. Σκοπός ήταν να επιλεχθούν και να βραβευτούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Το επιχειρηματικό πλάνο της Demetra Pies ξεχώρισε για την ορθότητα του, την καινοτομία και την προοπτική.iefimerida.gr