Την πεποίθηση της ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014 επανέλαβε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε Κρήτες της Μελβούρνης. 

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα πως η γενιά της είναι η πιο τυχερή γιατί δε γνώρισε πολέμους αλλά ευημερία.

«Αυτό μας έκανε άπληστους και πληρώνουμε τα λάθη μας. Από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί θα έχουμε μάθει» είπε και πρoσέθεσε:

«Παράλληλα θα τιμωρηθούν και όλοι οι επίορκοι και οι διεφθαρμένοι και θέλω να πιστεύω πως θα εφαρμόσουμε τέτοιους μηχανισμούς που δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοια φαινόμενα» είπε σε εκδήλωση που οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στο Κρητικό εστιατόριο «Μύθος» όπου τα μέλη των Κρητικών Σωματείων είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν από κοντά την ίδια και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελα και να ανταλλάξουν ευχές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Δήμαρχος Manningham κ. Δημήτρης Γρίβας, Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημήτρης Μηνάς, Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης κ. Δημήτρης Βάρνας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αθανάσιος Τσουχαντάρης και ο Σύμβουλοι της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ.κ. Μαρίνος Πιρπίρης και Νικόλαος Κουκουβιτάκης.