Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για την υποδοχή του νέου έτους και τη βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών, που κατάγονται από το Δήμο Πλατανιά, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, ενώ χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια ερμήνευσε η παιδική χορωδία του Δήμου Πλατανιά.

Στους επιτυχόντες δόθηκαν από το Δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά έπαινοι καθώς και το άνοιγμα ενός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, με πρώτη κατάθεση το συμβολικό ποσό των 50 €.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επιτυχία τους, τόνισε ότι η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών ετών τόσο των μαθητών, όσο και και των γονέων και των καθηγητών τους. Οι προσπάθειες όλων μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της εποχής μας, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Επίσης, αναφερόμενος στους μαθητές που δεν εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επεσήμανε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία που μπορεί να τους προσφέρει καλύτερες επιλογές.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Αντώνης Καπνισάκης ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Χανίων κ. Βολουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, διευθυντές των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, ο τέως δήμαρχος Κολυμβαρίου, εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από την ΚΕΔΗΠ.