Σε πονοκέφαλο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η αναζήτηση υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν ο ένας μετά τον άλλον τις πληροφορίες κατά τις οποίες πρόκειται να κληθούν να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την πρόθεση να κάνει ο ίδιος τη βολιδοσκόπηση των στελεχών που θα ήθελε να αποδεχτούν μια τέτοια πρόσκληση, πριν συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του για να πάρει επισήμως αποφάσεις.
Κι αυτό γιατί η αρχική πρόθεση της Κουμουνδούρου ήταν να δοθεί η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, από κορυφαία πολιτικά στελέχη. Αλλά ο πειρασμός της εξουσίας κρατά σε απόσταση από την αυτοδιοίκηση τους περισσότερους βουλευτές που βλέπουν με ενδιαφέρον τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση, μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
Το τελευταίο κρούσμα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Δ. Παπαδημούλη να σπεύδει χθες δημοσίων να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές (σύμφωνα με πληροφορίες είχε βολισκοπηθεί τις τελευταίες ημέρες τόσο για την Περιφέρεια Αττικής όσο και για το Δήμο Αθηναίων) γιατί δεν… προλαβαίνει, δεν είναι το πρώτο ούτε ασφαλώς το τελευταίο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Της ανακοίνωσης του Δημήτρη Παπαδημούλη προηγήθηκε δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα με την οποία παραπέμπει σε συλλογικές αποφάσεις, αλλά το ρεπορτάζ λέει ότι δεν επιθυμεί να δώσει τη μάχη του Πειραιά, όπως είχε κάνει το 2010. Ακόμη πιο κάθετος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όταν άρχισαν να εμφανίζονται σενάρια για υποψηφιότητά του είτε για το Δήμο Περαιά είτε για την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Λαφαζάνης σε κατ” ιδίαν συζητήσεις που φρόντισε να φτάσουν στην ηγεσία του κόμματος εμφανιζόταν ενοχλημένος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για διαρροές εκ του πονηρού.

Από την Κωνσταντοπούλου στον Σταθάκη

Με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο έκοψε εν τη γεννέσει της κάθε συζήτηση για τυχόν υποψηφιότητά της στο Δήμος Αθηναίων και η βουλευτής Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής για την Περιφέρεια Αττικής, με αποτέλεσμα το βασικό όνομα που έχει μείνει να «παίζει» και για τις δύο υποψηφιότητες να είναι η Σοφία Σακοράφα, η οποία φαίνεται ότι προτιμά την περιφέρεια από το δήμο.
Αίσθηση, άλλωστε, προκάλεσε και η βιασύνη του Γιώργου Κιμούλη να διαψεύσει τα σενάρια ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων, κάτι που θύμισε την υπόθεση Τσακνή το 2010, όταν το όνομα του δημοφιλούς καλλιτέχνη «έπαιζε” για καιρό, αλλά τελικά έκλεισε ο ίδιος τη σχετική συζήτηση.
Αλλά, τελευταίες πληροφορίες λένες, ότι ούτε ο Αλέξης Μητρόπουλος φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμος να διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ η Ευ. Ουζουνίδου ούτε καν το συζητά για τη Δυτική Μακεδονία.
Λίγοτερο αρνητική αλλά όχι ιδιαίτερα πρόθυμη είναι και η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη για την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ στο ίδιο κλίμα είναι ο Θανάσης Πετράκος για την Πελοπόννησο αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης (ιδιαίτερα μετά τη δικαστική περιπέτεια με το Πανεπιστήμιο Κρήτης) για την Περιφέρεια Κρήτης.
aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook