Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε Πειθαρχικής Δίωξη σε Κούγια και Καραγιάννη για δυσφήμηση του αθλήματος. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχικές διώξεις εις βάρος:

1. Του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Δημητρίου Καραγιάννη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Δημήτριος Καραγιάννης, με την ιδιότητα του Προέδρου της διωκομένης ΠΑΕ, δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας, μέσω επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη την οποία δημοσιοποίησε, σε δυσμενείς δηλώσεις – ανακοινώσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διοικητικού Συμβουλίου της Super League), έτσι, ώστε να προκαλείται στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων του ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013.

2. Του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 Αλέξιου Κούγια και της ΠΑΕ Παναχαϊκή νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της διωκομένης ΠΑΕ, δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς δηλώσεις εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου και συναδέλφων του Προέδρων άλλων ΠΑΕ, προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013, καθ’ υποτροπήν δυνάμει των τελεσιδίκων αποφάσεων 322 και 323/ 5-12-2013 της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ».

zougla.gr