Στη ΔΗΕ στέλνει το υπουργείο Οικονομικών το sms - απάτη. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποσταλεί σε χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους του δημόσιου φορέα κυρίως.

Το μήνυμα υποτίθεται πως τους ενημέρωνε για το δικαίωμα που έχουν να υποβάλουν αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στην Εφορία, επειδή αυτή κρίθηκε αντισυνταγματική.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 100.000 με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών να ζητήσει τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να εντοπιστεί ο άγνωστος αποστολέας.

Το μήνυμα έλεγε πως η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου για να μη χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησης της στο δικαστήριο.

Το μήνυμα είχε ως εξής:

"Ο Νόμος 3986/2011 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός.

Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της Εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014".

news247.gr