Οι αφέλειες είναι ένα συνεχές δίλημμα για όλες τι γυναίκες. Να τις κόψω ή δεν θα μου πάνε; Πώς να χτενίσω τα μαλλιά μου μετά; Πώς θα τις μακρύνω μετά; Ξεκινάμε λοιπόν απαντώντας στις ερωτήσεις σας.

Θα μου ταιριάζουν οι αφέλειες; 

H πιο σωστή απάντηση είναι ναι... αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο στυλ για το πρόσωπό σου. Αν έχεις μάγουλα και στρογγυλό πρόσωπο, οι αφέλειες στο πλάι είναι η καλύτερη επιλογή. Αν σου αρέσουν πιο πολύ όμως οι ίσιες αφέλειες κόψτε πιο μακριές και στα άκρα να είναι ακόμα πιο μακριές σιγά σιγά ώστε να μπλέκονται με τα μαλλιά σου.Οι ίσιες αφέλειες είναι πιο κατάλληλες για οβάλ πρόσωπα ή σε σχήμα καρδιάς αλλά αν έχετε τετράγωνο πιγούνι καλύτερα να τις αποφύγετε. Αν έχετε πρόσωπο με πολλές γωνίες και θέλετε να κόψετε αφέλειες τα μαλλιά σας καλύτερα να προτιμήσετε ένα styl με κάποιο παιχνίδισμα και όγκο αλλά και οι αφέλειες στο πλάι ταιριάζουν πολύ στο πρόσωπό σου.

Ποιο styl αφέλειας είναι στη μόδα τώρα; 

Οι αφέλειες που είναι πλούσιες και βαριές είναι στη μόδα αυτή τη σεζόν. 

 

Πώς κάνω σταιλινγκ στις αφέλειες; 

Αποφύγετε να βάλετε κάποιο προϊόν πάνω στις αφέλειες σας. Συνήθως είναι πολύ λεπτές, οπότε πρέπει να αποφεύγονται προϊόντα που μπορεί να τις κάνει λιπαρές και φλατ. Επίσης είναι καλύτερο για το δέρμα σου με το οποίο έρχονται σε άμεση επαφή οι αφέλειες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πιστολάκι μαλλιών και μια στρογγυλή βούρτσα. Στέγνωσε τις αφέλειες περίπου 50% και μετά χτενίστε τις με τη βούρτσα για να γίνουν λείες. 

 

Πρέπει να πάω στο κομμωτήριο για να της κόψω έστω και λίγο; 

Όλοι οι επαγγελματίες κομμωτές απάντησαν ναι σε αυτή την ερώτηση. Αφήστε τα ψαλίδια κάτω και κλείστε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο. Μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά είναι πολύ δύσκολο να κόψετε τις δικές σας αφέλειες και ακόμα πιο δύσκολο είναι να καλύψετε το όποιο λάθος κάνετε. Θα καταλήξετε με ένα μη επαγγελματικό look. Το καλύτερο είναι ένα κούρεμα από επαγγελματία. Πολλά κομμωτήρια επίσης δεν χρειάζονται καν ραντεβού για τις αφέλειες, αν είστε πελάτης τους. Είναι κάτι που θέλει πολύ λίγο χρόνο να γίνει απλά καλό θα ήταν να έχετε πάει λουσμένη και να έχετε στεγνώσει τις αφέλειες σας όπως θέλετε.


 

Τις βαρέθηκα και θέλω να τις μακρύνω. Πώς θα το κάνω; 

Είναι ένα πρόβλημα πολλών γυναικών αν και στη πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο ούτε και περίεργο. Μπορεί να είναι ακόμα και πολύ γλυκό look. Πρόσθεσε λίγες τούφες ακόμα και χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πλαϊνά, για ένα κομψό χτένισμα. Μπορείς επίσης να τις χτενίσεις προς μια πλευρά και να τις στερεώσεις με ένα όμορφο τσιμπιδάκι. 

Τα χτενίσματα που θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ είναι οι κότσοι πολύ ψηλά καθώς μπορείς να πλέξεις και τις μακριές σου αφέλειες. boro.gr