Μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και το έτερο αρχηγικό μέλος της 17Ν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή του, «αδειάζει» τον Χριστόδουλο Ξηρό και του απαντά με σκληρή γλώσσα λέγοντας πως όχι μόνο δεν μπορεί να είναι εκείνος συνεχιστής της οργάνωσης, αλλά δεν έχει και το δικαίωμα να αναφέρεται σε αυτήν οργάνωση ως συνεχιστής της.

Στη δήλωση του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο «Λουκάς» της 17Ν, επιβεβαιώνει -όπως φαίνεται- ότι ο εμφύλιος μέσα στην ίδια την οργάνωση και πως τα μέλη της, εδώ και χρόνια, να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, όσο και μεταξύ των διάφορων λεγόμενων "επαναστατικών" οργανώσεων, καλά κρατεί.

Ετσι λοιπόν μετά τον Γιωτόπουλο και ο «Λουκάς» της 17Ν άφησε υπόνοιες για τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η απόδραση του

Ολόκληρη η δήλωση Κουφοντίνα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.
Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου πιο μητροπολιτικό με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.
Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.
Και το κίνημα στην ώρα του θα αξιολογήσει στις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.
Εγώ όμως σήμερα από τη δική μου μεριά οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση, προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.
Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας.

iefimerida.gr